Tarptautinė religijos laisvės ataskaita 2008: Lietuva iš esmės paiso religinių laisvių
Rašyti komentarą gali tik prisijungę lankytojai. Prisijungti
das (2008-10-11 09:43):
visuomenė ir nebus tolerantiška, jei įstatymai viešai teigs - čia sektantai. Kas norit susitaikykit su tokia padėtim, o aš - ne, nusišvilpt man ant tokių įstatymui, kur man iš anksto vien dėl to, kad nepritariu daugumai, nustatomas antraeilis vaidmuo. Atsiminikit, nebus lygybės sąžinės srityje, nebus ir visur kitur šalyje. Tylekit, gerb. evangelikai, būkit nuolankūs, tegu mūsų šalelė tampa Orvelo ūkiu visose sferose.
burba (2008-10-10 18:20):
istatymas,koks bebutu tobulas,neapsaugo nuo ivairios zmoniu reakcijos,o is dideles dalies pasaulieciu,vaiku ar suaugusiu,mes visada sulaaukiame priesiskumo ir nereikia aiskinti ,kodel?siuo atveju mokytojas,jeigu jis nera tolerantiskas,istatymas jo nepadarys tolerantisku,net jeigu TZ ar pan.bendruomene butu valstybes pripazinta.mano supratimu nei viena bendruomene neturetu buti valstybes pripazinta ar nepripazinta,ir taip pat remiama pinigais.bet jeigu mes gyvename valstybej,kuri vienas bendruomenes pripazista ,kitu ne,20m. tikrai yra super mazas laiko tarpas ,kad ji butu pripazinta.siuo atveju Lietuva tikrai turi istatymus ,kurie garantuoja tikejimo laisve ir taip pat galimybe laisvai ji skelbt,o kad visuomene yra netolerantiska ,cia jau kita tema.
das (2008-10-10 15:42):
Mano vaikai kasmet turi aiškintis bendraamziams, kodėl jie eina i etika, kodėl neina i privalomas misias ir t.t. Kitaip sakant valstybinej mokykloj sudarytos visos prielaidos prikibti prie mano vaiku, patirti aisku priesiskuma is bendraamziu ir mokytoju(eikit i tikyba, grupe nesusidaro). Ar taip turetu buti valstybinej mokykloj?
Asta (2008-10-10 13:41):
O kas išvijo tamstos vaikus iš valstybinės mokyklos?
das (2008-10-10 08:52):
Visos nepripažintos bendruomenės moka mokesčius, negali mokyti savo vaikų valstybinėse mokyklose ir t.t. Apie pavydą kalba neina - lygybė arba yra arba ne. Todel sakau katalikams, mes negalime bendradarbiauti, jus esate legalus, mes - ne, tai jusu vyskupai su Peskaiciu toki istatyma prakiso.
Asta (2008-10-09 23:59):
O kas TŽ ar kitas papildomais mokesčiais apkrovė? Ar veikimą apribojo? Panašu das pavydi katalikams lengvatų, paramos at kitų pasaulietinių dalykų.
das (2008-10-09 18:27):
Asta, kokia bebutu partija, ją papildomai mokesciais neapkrauna, neriboja veikimo galimybiu ir t.t.
savas (2008-10-09 17:09):
Nu, kiek situose vertinimuose tiesos, pamatysim po penkiu metu.
Asta (2008-10-09 12:18):
Nu tai ir vadina vienas tradicinėmis partijomis, kitas populistinėmis, į kitas iš viso niekas dėmesio nekreipia.
das (2008-10-09 08:19):
Tai kad as ne is TZ, idomu, kaip butu sureaguota, jei vienos partijos butu paskelbtos tradicinemis, kitos - ne.
RAMASKE (2008-10-09 00:34):
Reikalauti lygiu piliecio teisiu,yra teisinga.Taciau manyti,kad krikscionis bus 100% integruotas i valstybes masina,yra klaidinga.Nes tokiu atveju gresia nuosirdaus tikejimo mutacija ir ivairus issigimimai,bei prisiderinimas prie humanistines pasauleziuros.
Asta (2008-10-09 00:12):
Nėra ko pykti, kad netradicinė. Juk TŽ ir neturi jokių tradicijų, netgi mokymas čia apsisuko vos ne 180 laipsnių kampu per 20 metų, tai kokios dar tradicijos.
das (2008-10-08 14:54):
Dalia atsake. Pas Orvela buvo tik lygesni tarp lygiu:) Neina kalba nei apie pripazinima ar nepripazinima. Tiesiog esi pastatytas situacijon, kad per visa gyvenima tu niekada nebusi lygiavertis savo valstybei vien todel, kad nenori priklausyti kazkokiai daugumai. Beje, cia ne valstybės politika, o vyskupu kataliku darbeliai - jie prastume sita istatyma, nes nemate kaip kitaip apsirupinti privilegijom. Evangeliniai krikscionys ir be paramu isgyvena, todel statusas nei ka duoda nei atima.Galu gale tegu skiria tas privilegijas, man negaila, bet kol busiu valstybes zeminamas, nesiruosiu tyleti. Jei nera laisves ir lygybes tikejimo srityje, kaip ji bus kitose srityse? Uztat Lietuvoj tokia kose ir yra ir bus.
Dalia (2008-10-08 14:02):
Išvis nereik skirstyti į tradicines ir netradicines, o tiesiog registruot kaip juridinius asmenis, visus su vienodom teisem ir pareigom. :) Jei valstybė nori paremt, gali pagal narių skaičių proporcingai skirstyt, o geriausia - tiesiogiai socialiniams, švietimo projektams, vertinant jau tuos konkrečius projektus. Nemaža dalis valstybių, įskaitant katalikišką Airiją, Lenkiją bei mūsų kaimynę protestantišką Estiją yra tokią tvarką įvedusios. IR kas įdomiausia, ten nekyla problemų dėl visuomenės nepakantumo, diskriminavimo ir pan.
. (2008-10-08 09:57):
kas liecia mokestinius klausimus tas tiesa, negali buti vieni privilegijuoti, o kietiems uzkrautos mokestines pareigos. Bet del tradiciskumo, tai tamsta klysti, yra numatyta tam tikra tvarka kada ir kaip suteikiamas vienai ar kitai religijai tam tikras statusas, jus ka norite siandien susikure rytoj vadintis tradicine organizacija, bet kad taip nera, kas butu jei bet kokia sekta tik susikurusi imtu reikalauti tradicines religijos pripazinimo, o jei rytoj ta tokia organizacija isirs
das (2008-10-08 09:29):
labai paprastai - tai yra istatymai numatyta yra valstybes pripažintos tradicines religijos ir likusios, kurios dalinamos i pripazintas, registruotas, neregistruotas ir t,t. Taigi Lietuvoj apsigyvenes pakistanietis tampa tradiciniu tikinciuoju, o as gyvendamas cia - esu ir liksiu netradiciniu. Nors neteko sutikti ne vieno kataliko, kuris gyventu 400 metu, visi kaip ir gyvenam vienoj kartoj, taciau jis gali savo vaikus mokykloj mokyt, as - ne. kataliku baznyciai nereikia moketi mokesciu, kitoms - reikia, nors visoms aukoja zmones is savo pajamu ir t.t.
. (2008-10-07 09:48):
gal galetumet paaiskinti kodel jauciates antrarusiu, kas jus diskriminuoja ir del kokiu priezasciu?
das (2008-10-07 07:24):
kol as, gimes ir auges Lietuvoj, nedarantis nieko blogo, esu antros rusies, tol situacija bus bloga. Manes neguodzia geri tarptautiniai ivertinimai.
D.K. (2008-10-03 14:34):
Reikia kažkiek pasidžiaugti, sutinku.
Bet nusiginkluoti neverta... ir lyginti save su kuo nors. Visada iškyla pagunda žiūrėti, kas blogesnis, o kas - geresnis.
Dievas kitaip lygina. Jo ir lygintuvai kitokie :).
Pvz., kiek lietuvių yra įsitikinę, kad vykdo Jo valią?.. Ką aš pati padariau dėl Lietuvos - bent jau dėl giminių?.. Kaip auklėju savo vaikus, kad jie iš tiesų pamiltų Jėzų?.. Kiek žmonių atvedžiau į šviesą?..
O Francija tai mano arkliukas; anksčiau, kol nepradėjau rimčiau domėtis frankofoninės krikščionybės lygiu, jaučiausi galinti daug duoti prancūzams ;)). Visgi, pasirodo, mokytis iš jų reikia, o ne gydyti...
Bet nusiginkluoti neverta... ir lyginti save su kuo nors. Visada iškyla pagunda žiūrėti, kas blogesnis, o kas - geresnis.
Dievas kitaip lygina. Jo ir lygintuvai kitokie :).
Pvz., kiek lietuvių yra įsitikinę, kad vykdo Jo valią?.. Ką aš pati padariau dėl Lietuvos - bent jau dėl giminių?.. Kaip auklėju savo vaikus, kad jie iš tiesų pamiltų Jėzų?.. Kiek žmonių atvedžiau į šviesą?..
O Francija tai mano arkliukas; anksčiau, kol nepradėjau rimčiau domėtis frankofoninės krikščionybės lygiu, jaučiausi galinti daug duoti prancūzams ;)). Visgi, pasirodo, mokytis iš jų reikia, o ne gydyti...
Dalia (2008-10-01 00:34):
Pagal tą ataskaitą - Lietuva žymiai geriau atrodo nei Prancūzija. :)
| | < 1 > | | 2 | | Kitas >> |